Budapest Bank Startupverseny győztesei:


Pocket Guide – Rétai Martin

Otthonrol.hu – Benedek Balázs

Joszaki.hu - Terray Tamás, Pfenninberger Ádám

Budapest Bank Startupverseny döntősei


Csajok és Pasik – Dr. László Gergely

A Csajok és Pasik (CSP) társkereső oldal 2010. márciusában indul, építve a Csajok és Pasik iWiW alkalmazás ismertségére, és a 2009. közepe óta felhalmozott 530.000 aktív felhasználójára. A szolgáltatás a hazai és nemzetközi közösségi hálózatokhoz is kapcsolódva, illetve a legújabb nemzetközi gyakorlatokat, eszközöket felhasználva szerethető és friss megoldást kínál az online társkeresők piacán. A szolgáltatás és a közösségi oldalak közötti szinergia fenntartása hosszú távon is cél.

Groundfoci – Müller Tamás

A Grundfoci.hu™ egy a piacon még egyedülálló internetes sport közösségépítő rendszer és az ehhez kapcsolódó eseménysorozatok rendszere, amely az amatőr futball iránt érdeklődő játékosok, csapatok, szurkolók, támogatók, eseményszevezők és pályatulajdonosok széles rétegének nyújt számos lehetőséget. A Grundfoci a Grundfootball magyar verziója a jelenlegi 317 amatőr csapatával és 5 500 sport regisztráltjával Magyarországon piacvezető amatőr futbal sport közösségi oldal. Médiapartnerünk a Nemzeti Sport, sportszakmai partnerünk pedig a Magyar Ladarúgó Szövetség és a MLSZ Futsal Bizottság.

Joszaki.hu - Terray Tamás, Pfenninberger Ádám

A jószaki.hu abból a felismerésből született, hogy ma nagyon nehéz megbízható, leinformálható szakembert találni egy lakásfelújítás bármely szakaszának elvégzéséhez. A megoldás egy ajánló és kereső rendszer, amelyben a felhasználók olyan szakemberek közül válogathatnak, akik már dolgoztak valamely ismerősüknek, akik értékelték munkáját, ill. könnyen leinformálhatók. A jószaki.hu nemcsak a szakember keresők számára kínál megoldást, de a szakemberek számára hiteles megjelenést biztosít és valós megbízásokat közvetít számukra.

Moly.hu – Nagy Bence

A Moly az olvasás kedvelőinek kínál olyan teret, ahol könyvek iránti szenvedélyüket élhetik meg közösségi élményként. Saját köteteik és olvasmányaik nyilvántartása mellett jövőbeli könyvvételeik és kölcsönzéseik kiválasztásában is hasznos segítséget nyújt, miközben rendkívül intuitív és párbeszédre sarkalló kommunikációs felülete révén összekapcsol az azonos érdeklődésű tagokkal. A projekt egy éves fennállása alatt bebizonyította, hogy a tematikus tartalom és a kommunikációra kihegyezett felület olyan hatékonyságot eredményezhet, amely egy nem külső adatbázisra épülő rendszerből valóságos könyves Wikipédiát hozhat létre: jelenleg több mint 40.000 könyv és ugyanennyi szöveges könyvértékelés született, a hozzászólások száma pedig 125.000 felett jár.

Ninimo.com – Gerendély Zoltán

A Ninimo.com olyan nemzetközi közösségi oldal, amelyen a kisgyermekes családok vannak jelen. A kisbabák számára a szülők saját weboldalt hozhatnak létre, amelyek háttereit és mozgó figuráit gyermekkönyv-illusztrátorok rajzolták és festették. Az így létrehozott weboldalakra fotók, videók tölthetők fel, és az egész weboldal-mese megosztható a nagyszülőkkel, ismerősökkel, barátokkal. A Ninimo megalkotásakor kiemelt figyelmet kapott a biztonság, ezért a gyermekek adatait, képeit, videóit csak olyan felhasználók láthatják, akiknek a szülők erre explicit engedélyt adtak. A Ninimo hosszú távon is használható a fotók és videók biztonságos tárolására, mert a redundáns szervereken tárolt adatok megsemmisülésének az esélye nagyságrendekkel kisebb, mintha hagyományos, háztartási adathordozókon lenne tárolva az adat. A weboldal közel másfél éves előkészítő munka eredményeként a www.ninimo.com címen 2010 január közepe óta elérhető az első béta teszterek részére. A nyári éles indulást követően az első év végéig 100.000 regisztrált felhasználóra számítunk.

Otthonrol.hu – Benedek Balázs

Az otthonrol.hu olyan távmunka menedzsment rendszer, amely összegyűjti és kvalifikálja - különböző típusú munkák szerint - az otthoni munkavégzésre jelentkező munkavállalókat. Összegyűjti és folyamatában kezeli a beérkező megbízásokat. A megbízásokat kisebb, pár perc alatt elvégezhető egységekre bontja. A munkavállalók tömege párhuzamosan dolgozza fel ezen apró részeket. Az elvégzett részfeladatokat a rendszer szükség esetén automatikusan összefűzi. Az összefűzött, elkészült feladat eredményét elküldi a Megbízónak. A folyamat teljesen automatizált a munkavállalók regisztrációjától és kvalifikációjától kezdve a megbízások befogadásán és kezelésén át, az elektronikus számla kiállításáig és a munkavállalók kifizetéséig. Jelenleg 7500 regisztrált távmunkás. Hatékonyan működik nagy hang- és videóállományok, médiaarchívumok nagyon gyors és precíz szöveges leiratának elkészítésére. Hatékonyan működik tömeges telefonos megbízások, felmérések nagyon gyors elvégzésére

Pocket Guide – Rétai Martin

A Pocket Guide szolgáltatás a mobile eszközünket egy személyes idegenvezetővé varázsolja. Így a mobilunk segítségével megismerhetjük a város nevezetességeit, információt kapunk a környezetünkben fellelhető aktuális programokról, éttermekről, és egyéb szolgáltatokról. A szolgáltatás a gyakorlatban úgy működik, hogy nem kell semmi mást tenni a város megismerése közben, mint követni a készülék hangutasításait, hasonlóan mint a megszokott autónavigációs eszközök esetében, A látványosságok megközelítésekor automatikusan hallható lesz a látványossághoz tartozó információ, valamint a kijelzőn megjelenik a látványosság képe a könnyebb beazonosítás érdekébe. A Pocket Guide a városlátogatás alatt útinaplót készít, amely rögzíti a bejárt útvonalat, a megtekintett látványosságokat, az elkészített fotókat és feljegyzéseket. Az útinapló feltölthető a Pocket Guide webportáljára és a megszerzett élmények újra átélhetők, illetve megoszthatók másokkal. A Pocket Guide webportálján keresztül a felhasználók jobban felkészülhetnek az utazásukra, mert láthatják, hogy az úti célnál aktuálisan milyen programok vannak, milyen látványosságokat, milyen útvonalon érdemes megnézni és mik a Top helyek (étterem, kávézó, szórakozóhely). Minden a rendszerben szereplő objektumról értékelések és vélemények olvashatók, valamint megtekinthetők a mások által megosztott útinaplók.

A versenyt az Index.hu élőben közvetíti. Műsorvezető: Nagy Bálint

A nevezési határidő lezárult. Nem fogadunk több pályázatot!

Budapest Bank Startupverseny


Nevezz be a Budapest Bank Startupversenyre! A Web 2.0 Symposium-Barcamp Budapest konferencián egy befektetőkből álló szakmai zsűri előtt előadhatod projektedet 10 percben, ha bekerülsz a legjobb hat közé. Előadásod után nyilvánosság előtt a zsűri értékeli a vállalkozásodat. Az első három helyezett a vállalkozását elősegítő értékes díjakban részesül.

Ha van terméked, de még nincsen bejegyzett céged, akkor is indulhatsz! Nem számít hány éves a céged, ha a bemutatott szolgáltatásod maximum 24 hónapja működik.

Akkor érdemes nevezned, ha csábít az a lehetőség, hogy hét befektető előtt megmérettesd magad, ha a szakmai nyilvánosság előtt szívesen bemutatnád vállalkozásodat és nem utolsó sorban, ha meg akarod szerezni a felkínált díjakat.

Nevezési díj nincsen. A hat döntős részvétele ingyenes a konferencián.

Zsűri tagjai

Bojár Gábor, Gyulai Zoltán, Jaksity György, Pukler Gábor, Siklósi Zoltán, Simó György, Straub Elek

Nevezési határidő 2010. február 20.

Adatlap innen letölthető.

a pályázat mellékletei:

- önéletrajz(ok), menedzserek bemutatása, amiben részletesen kitérsz az eddig megvalósított projektjeidre. Ha volt korábban elindított céged vagy terméked, arról részletes beszámolót írsz.
- üzleti terv- mekkora ügyfélkörre számítasz? Honnan lesznek a bevételek? Hol fog tartani a vállalkozásod 1-3-5 év múlva? Versenytársak rövid bemutatása. Mi az, amiben különleges a te szolgáltatásod? Mik a technológiai igényei?
- megvalósíthatósági tanulmány (nem kötelező)
- demo (nem kötelező)

A beérkezett pályázatokat bizalmasan kezeljük. Egy szakmai előzsűri elbírálja március 2-ig és kiválasztja a legjobb hat pályázatot. A szervezők legkésőbb március 3-ig minden pályázót értesítik az eredményéről.

A pályázatokat a startupverseny@gmail.com vagy a rita.molnar{kukac}ap{pont}hu címre várjuk.

Díjak

Fődíj: Egy éves (legkésőbb 2010. szeptember 1-én megkezdett) 23 négyzetméteres irodabérleti-jog a GraphisoftParkban. Támogató: GRAPHISOFTPARK.

Az iroda infokommunikációs ellátása:Virtualoso eMail, Virtualoso WorkPlace, Virtualoso Server, Kábelnet Office Extra (25Mbps) + Kábeltelefon Office 500 (Havonta 500 perc lebeszélhetőség belföldi vezetékes irányba, egész nap ), Laptop (Fujitsu ESPRIMO Mobile V6555 Glare WLAN ), Virtualoso Voice Center, Mobil előfízetés készülékkel (Active Sync). Támogató: T-Systems

Díjak még

- 1.5 Millió forint listaár értékű médiatámogatás az Index.hu aloldalakon. Szabadon felhasználható PR cikk vagy banner hirdetésre. Támogató: CEMP

- projektmappa.hu online projektmenedzsment unlimited előfizetés 1 évre valamint a profiszerzodes.hu szerződesminták 1 éven keresztül, bármely 20db azonnal letölthető és a 2010-es szerződésírói tanfolyam teljes anyaga. Támogató: REDMARK

- 1 Millió forint listaár értékű megjelenés az fn.hu oldalain. Átváltható PR cikk megjelenésre is. Támogató: fn.hu

- Két napos tanácsadás az alábbi témában: Szolgáltatás bevezetési stratégia. Interakciós dizájn / felhasználói felületek. Stratégia alkotás. Támogató: PEER

A díjak sora márciusig bővülni fog. Amennyiben szeretné támogatni a Startupversenyt, kérem írjon a rita.molnar{kukac}ap{pont}hu címre.

Támogatók